vineri, 8 ianuarie 2010

Velouté des marrons et poireaux - Supa crema de castane si praz

Autor : Cristina P
O supa calda si foarte aromata, servita cu un pic de frisca, dupa o zi friguroasa de iarna.
Ingrediente :
- 200 g castane fierte intregi
- 3 bucati de praz - partea alba - taiati in rondele
- 3 cartofi curatati si taiati in cuburi
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 linguri de ulei
- 1 cub de bulion de pasare
- 1 litru apa
- facultativ : 2 linguri de smantana lichida batuta in frisca
- sare si piper dupa gust
Intr- o oala, puneti uleiul, caliti ceapa si prazul.
Adaugati cartofii taiati si castanele fierte, apa si cubul de bulion.
Lasati sa fiarba 35 minute aproximativ.
Mixati si serviti imediat.
Pentru o prezentare mai ingrijita- daca pot sa spun- frisca am luat-o cu doua lingurite si am format ca si o galusca si am depus-o pe supa, apoi am presarat faramituri de castane fierte.


Trimiteți un comentariu