joi, 14 ianuarie 2010

Morcovi cu smantana

Un plat de legume foarte simplu de pregatit, il  puteti acompagnia cu tot felul de carne.Aici am pregatit cu carne de pui cu smantana si tarhon (estragon).
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 1 kg de morcovi
- 4 cepe micute
- 2 cuisoare
- 30 g unt
- 1 catel de usturoi intrg
- 1 foie de dafin
- 1 cub de bulion de carne de pasare
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri de smantana lichida
Cuaratati , spalati si taiati in rondele morcovii.Cuaratati ceapa, taiati in patru.
Intr-o oala topiti untul, adaugati morcovii, ceapa, dafinul, catelul de usturoi, 1 paharel de apa, 1 cub de bulion de pasare. Lasati sa fiarba pe foc domol timp de 1 ora. Acoperiti.
La sfarsit, scoateti foia de dafin, adugati doua linguri de smantana si lasati sa fiarba inca un pic fara sa acoperiti.
Trimiteți un comentariu