luni, 18 ianuarie 2010

Salata de cartofi - nu este o salata orientala

Aceasta salata o pregateam foarte des cand eram studenta, pentru ca era simpla, puneam cartofii la fiert, o asezonam un pic. Si mai ales, pentru ca in acea epoca, nu gaseam cine stie ce in magazine (1985), deci trebuia sa ne multumim cu ce avem. Acum, se gasesc de toate, deci nu mai avem aceleasi probleme.
Cel mai dificil a fost cand a trebuit sa tin regim, din cauza unei boli - faceam cartofi fierti, copti, prajiti, in tot felul, dar cu toate acestea, ramane unul din alimentele mele preferate.
O prietena o pregatea cu maioneza, era foarte buna, dar continea mai mult ulei, deci adio regim...
Ingrediente :
- 1 kg de cartofi nesfaramiciosi fierti in coaja (Cartofi care nu sant utilizati pentru piureu, exista mai multe soiuri)
- 4 oua fierte tari
- ceapa taiata  in felii, dupa gust (eu pun 2 in general), eu prefer cea rosie, este mai putin iute si este mai dulce
- 3-4 linguri de ulei
- sare dupa gust
- 2 catei de usturoi
Dupa ce au fiert, lasati sa se raceasca, inlaturati coaja si taiati in felii, puneti intr-un saladier. Asezonati cu sare dupa gust si apoi adaugati uleiul.
Daca adaugati uleiul inainte, sarea nu se va dizolva.
Ouale le decojiti, taiati in felii, la fel si ceapa, amestecati cu cartofii.
Usturoiul presat puteti sa-l puneti in optiune, amestecati. Lasati 1 ora in refrigerateur si serviti.
Usturoiul si ceapa sant alimente foarte bune pentru sanatate, mai ales cand nu sant fierte sau prajite.

Trimiteți un comentariu