duminică, 17 ianuarie 2010

Rulouri cu miere, fructe seci si confite

Am gasit o reteta de prajitura, in cartea "Cuisine Italienne" - Fioredition 1997, pe care vroiam sa o incerc de mult timp, mai ales ca aveam ingredientele principale (faina, zaharul, untul si mierea). Dupa aceea, restul am improvizat cu ce aveam : cateva fructe seci si confite. Rezultatul - un biscuit sec, foarte aromat.
Ingrediente:
- 250 g  faina
- 60 g zahar
- 100 g unt rece, taiat in bucatele
- 1 pic de sare
 - 4-5 linguri de apa rece
- 4 linguri de miere calda
- 3 linguri de migdale maruntite
- 3 linguri de fistic sau alte fructe seci ( pécan)maruntite
- 1 lingurita de scortisoara
- 60 g fructe confite, coaja de portocale sau lamie confite (eu am utilizat ce am avut: coji de lamaie confite, ananas confit si ghimbir confit - care a dat un gust deosebit)
- 3 linguri de migdale si fistic maruntite
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati cu mana, intr-un vas faina, zaharul, untul si sarea, pana cand obtineti o compozitia friabila. Adaugati apa rece, formati un baton de aluat.
Divizati aluatul in doua. Aplatiti aluatul cu un rulou, in doua benzi de 40 x 10 cm.Taiati bordurile laterale cu un cutit.

Pe fiecare banda depuneti 1.5 linguri de miere, apoi 1.5 linguri de migdale si 1.5 linguri de fistic sau alte fructe seci, 30 g fructe confite si scortisoara. Rulati fiecare banda in lungime si taiati in patru.
Puneti pe o placa de cuptor acoperita de hartie sulfurizata, bucatile de rulouri. Pe fiecare rulou depuneti un pic de miel si restul de fructe seci sfaramate, presarati scortisoara.
Puneti in cuptor timp de 30 minute.
Serviti calde sau reci cu frisca sau zahar tos.
Trimiteți un comentariu