duminică, 24 ianuarie 2010

Cosulete cu nuca de cocos

Am gasit o reteta de prajitura cu nuca de cocos, dar am adaptat-o. Ca si alti, aceasta reteta am gasit-o undeva, pot sa va spun unde si faptul ca nu am copiat-o dintr-un blog, sit, nici prietenul nostru Google,etc, ci din colectia mea de carti de bucate. Aceasta reteta are o varsta minima de 25 ani. 

Cu aceste ingrediente puteti face o prajitura intr-o forma rotunda de  diametru de 24 cm sau in 6 forme de muffins.Punem o parte de aluat in partea de jos, apoi un strat cu compozitia de nuca de cocos, apoi acoperim cu a doua parte de aluat si punem in cuptor timp de 40 minute.

Ingrediente (pentru 6 persoane):
Pentru aluat :
- 250 g faina
- 50 g zahar
- 1 ou
- 50 g unt moale
- 5 linguri de ulei
- 2 linguri de rom
- un pic de sare
Pentru umplutura :
- 150 g nuca de cocos in fulgi (cum am vazut ca se spune pe alt blog)
- 125 g unt
- 125 g zahar
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 4 linguri de lapte
- 3 linguri de rom

Cerneti faina, faceti un cuib in centru, spargeti oul, adaugati untul moale, uleiul, romul, zaharul si sarea. Amaestecati totul, pana cand aluatul devine omogen si se dezlipeste de degete. Puneti la rece invelit intr-o foie de plastic timp de 2 ore.
Pentru umplutura : taiati untul in bucatele, puneti intr- cratita pe foc domol, adaugati zaharul, nuca de cocos, vanilia, si laptele. Amestecati cu o spatula pana cand compozitia devine omogena.Retrageti de pe foc si adaugati romul, amestecati.
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Aplatizati aluatul si puneti in forme.

Garnisiti cu aluatul partea de jos si peretii formei, umpleti cu compozitia de cocos, depuneti o palarie in aluat.

Faceti aceasta operatie pentru cele 6 forme de muffins.
Bagati in cuptor timp de 30 minute.
Lasati sa se raceasca, demullati de forme, presarati zahar foarte fin.
Trimiteți un comentariu