marți, 12 ianuarie 2010

Lentilles corail - linte culoare corail - cum putem pastra culoarea ???

Ieri si astazi am vazut un articol intr-un blog, care contesta o fotografie aparuta intr-o carte de bucate , realizata de un sef.
Ducasse2 Joël Robuchon vs Alain Ducasse : les photos de leurs livres sont elles réalistes?Mai multe persoane au facut testul, ieri, vazand articolul, nimeni nu a ajuns la acelasi rezultat.
Una din explicatii - fotografii realizate de fotografi culinari care stiu sa se serveasca de lumina artificiala, de acord.
Alta explicatie - calitatea produsului - deci a lintei.
In carte este explicata metoda fierberii, apoi in mesaje, da alte explicatii, de ce atita mistere, pentru un pic de linte.
In final, multe explicatii pentru nimic, eu ma intreb la ce serveste sa ne arate fotografii frumoase, cand dupa ce vom cumpara cartea, vom incerca 2-3 retete, cum nu santem sefi, nu le vom reusi. Apoi cartea cumparata, 20-30 Euros, poate mai mult nu ne serveste la nimic, pentru ca incercand retetele din carte santem foarte dezamagiti de ce obtinem.
In tot cazul, m-am amuzat un pic...
Nu am pretentia ca cunosc mai mult, vis-à-vis de acest subiect, mai ales ca am inca multe de invatat in acest domeniu foarte vast.

4 comentarii:

sema spunea...

Lintea corail sau aşa cum o denumim noi linte roşie (pt. ca exista şi verde) este foarte mult produsa şi utilizata ın Turcia. Se fac diferite supe sau salate cu acest produs care daca este fiert ın cantitate mica ın apa multa de ex. pt. supa ışi pierde culoarea pana ajunge la un galben pai iar supa este recolorata cu sos de ulei, condimente şi bulion varsat peste supa. İar atunci cand lintea este fiarta ın putina apa, de ex. pentru chiftelute din linte, aceasta ışi pastreaza culoarea. Deci culoarea depinde şi de mancarea ın care este folosita lintea :)

carnetul de retete spunea...

Multumesc Sema pentru precizari, cred ca voi face o incercare saptamana viitoare.
M-am uitat in textul retetei "Rincez 250 g de lentilles corail
et plongez-les dans la cocotte.
- Cuisez encore pendant une dizaine de minutes, jusqu'à ce qu’elles soient moelleuses.", nici unde nu apare in cata cantitate de apa, doar ca se fierbe timp de 10 minute.
Apoi prin mail au dat alte explicatii, dar care nu apar in carte...

Jack T spunea...

Hallo Cristina,

Linte isi schimbä Culoare dupä fierbere. Cea mai sigurä Methodä ( si asta se aplicä si in Michellin Restaurants) este Acid Ascorbin.Vitamin C Pulver.
Dupä ce ai fiert Lintea o bagi un pic in Apä rece cu o Linguritä de Ascorbin . Dupä 10 Minute Ascorbinul a oprit pierderea de Culoare.
Eu fac asa si cu Legume care le-am blanchiert si cu Fruchte care le-am täiat si sä räminä ca proaspete, usw...

Salutäri

carnetul de retete spunea...

Multumesc Jacob, deci vitamina C. Cand au pus in comentarii, metoda de fierbere, au spus ca au adaugat bicarbonat, pentru ca lintea sa fiarba mai repede, iar lintea au fiert-o timp de 8-10 minute, pentru a pastra culoarea. Cel mai bine, voi face o incercare, sant curioasa...
Pa, Cristina si multumesc pentru precizari.