joi, 21 ianuarie 2010

Supa de cartofi si praz

Acest tip de supa il putem pregati si in crema sau velouté, daca vreti sa o numim astfel. Nu stiu cum sa o numesc, dar aceasta supa o pregatesc de obicei iarna si in plus este buna si economica.

Ingrediente :
- 4 cartofi
- 2 bucati partea alba + partea verde mai frageda
- 1/2 litru de apa
- 20 g unt
- 1 lingura de ulei
- 1/2 litru de lapte
- sare si piper dupa gust
- un pic de paprica pentru decor si gust

Curatati prazul si taiati in rondele fine, reveniti in oala cu untul si uleiul. Intre timp curatati cartofii, taiati in cubulete si puneti impreuna cu prazul timp de 5 minute, amestecand din cand in cand.
Acoperiti cu apa, dupa ce incepe sa clocoteasca lasati sa fiarba 20-25 minute.
Adaugati laptele cald, asezonati cu sare si piper.
Serviti cald.
Trimiteți un comentariu