vineri, 19 februarie 2010

Mini pizza cu ciocolata

 Si inca un pic de ciocolata, dar in mini pizza cu pistic...
Ingrediente:
- 550 g faina ( am pus 50 g in plus de faina in aluat si am utilizat apoi faina pentru blat cand am intins bucatile de aluat).
- 15 g drojdie proaspata
- 70 g zahar
- 260 g lapte
- 300 g ciocolata
- 60 g unt
- 6 linguri de smanatana
- 1 lingurita de sare
Puneti drojdia maruntita la dospic intr-un bol cu un pic de lapte caldut, 1 lingurita de zahar si una de faina. Dupa ce a dublat de volum, o puteti utiliza.
Amastecati faina cu sarea si zaharul, faceti o gropita in faina si adaugati oul batut si drojdia, incorporati faina. Adaugati laptele in cantitati mici. Cand aluatul este omogen si se desprinde usor de blat, adaugati untul moale taiat in bucatele.
Puneti intr-un saladier aluatul si lasati sa creasca 1 ora.Dupa timpul de repaus, puneti aluatul pe blatul pe care a-ti presarat faina si plamaditi aluatul 2 - 3 minute pentru a elimana carbonul.
Lasati sa creasca inca 30 minute, aluatul va dubla de volum.

Taiati aluatul in bucatele de 120 g, am obtinut 8 bucati.

Pe blatul acoperit cu faina, intindeti aluatul in forma rotunda.
Topiti ciocolata taiata inbucati la bain-marie sau in micro-ondes cu untul taiat in bucatele si smantana. Amestecati pana cand compozitia devine omogena si lucuioasa.

Aluatul  astfel format, il puneti pe o tava acoperita cu hartie de copt si le lasati sa creasca inca 45 minute.Preancalziti cuptorul la 200°C.

Puneti ciocolata topita pe aluat si puneti in cuptor timp de 15 minute.
Trimiteți un comentariu