miercuri, 10 februarie 2010

Minitortulete cu ciocolata alba si amaruie

Am facut reteta deja aceasta vara,  in tort, dar am prezentat si explicat si realizarea de minitortulete.
Cand fac o tarta sau un tort incerc sa fac prezentarea in portii individuale sau in pahare, aici le numim verrine.
Verrinele sant foarte practic a fi realizate, deoarece putem utiliza tot felul de resturi de biscuiti, spume sau creme. Iar cand realizam o verrina in 2-3 culori, atrage privirea...



Ingrediente :
- blat pour dobos tort (vezi reteta mai jos)
- ciocolata 100 g
- ciocolata alba 100 g
- smantana lichida dulce 200 g
- 1 lingurita de pudra de gelatina sau 2 foi de gelatina
- migdale pentru decor
- zmeura pentru decor
Topiti ciocolata in bucati cu 100 g smantana in bain- marie.Puneti int-un pahar sa se dilueze 1/2 lingurita de gelatine cu 1 lingura de apa rece timp de 5 minute.
Cand ciocolata s-a topit cu smantana, adaugati gelatina si amestecati bine cu un tell. Lasati sa se raceasca.
Blatul de dobos il decupati, eu am facut 2 forme rotunde de diametru de 20 cm si 6 forme rotunde de 7 cm. Daca aveti o alta forma decupati blatul in interiorul formei cu un cutit. Daca vreti puteti obtine cu aceiasi cantitate de blat mai multe etaje in functie de diametrul pe care il utilizati.
In interiorul cercului, punem un blat, acoperim cu crema de ciocolata  si lasam 1 ora la rece ca gelatina sa se prinda.
Facem o crema la fel cu cu ciocolata alba, smantana si gelatina, le lasam sa se raceasca.
Punem un blat peste crema ciocolata neagra in forma rotunda si apoi  turnam ciocolata alba.Lasam in refrigerateur 2 ore si apoi scoatem tortul din forma pe o tava, il decoram cu migdalele.
Decoram cu zmeura inante de al servi.
Trimiteți un comentariu