miercuri, 23 iunie 2010

Tort cu albusuri si migdale

Autor : Cristina P
Am facut o prajitura mazurca in care am utilizat multe galbenusuri, m-am gandit sa fac o alta prajitura, un tort simplu, dar numai cu albusuri. Acesta este un tort foarte simplu fara crema, fara frisca, doar cu cateva migdale...

Ingrediente:

- 7 albusuri de ou

- 150 g unt la temperatura camerei

- 240 g zahar in pudra

- 100 g faina

- 100 g migdale in pudra

- 1 mana de migdale fulgi

- 10 g unt topit pentru forma

Amestecati cu un robot untul, taiat in bucatele, pana cand devine o spuma.

Adaugati faina cate putin, continuand sa amestecati si apoi adaugati migdalele in pudra. Cand compozitia este omogena, veti adauga albusurile de ou batute in spuma. Albusurile le adaugati de trei ori in compozitie.

Ungeti forma de tort cu untul topit, apoi prasarati migdalele.

Varsati compozitia in forma de tort si puneti in cuptorul preancalzit la 180°C, timp de 30 minute.

Lasati sa se raceasca in forma 5 minute, dupa care o depuneti pe un gratar.
Trimiteți un comentariu