marți, 22 iunie 2010

Conopida cu creveti à la norvegienne - Choux-fleur aux crevettes à la norvégienne

Aceasta reteta are un gust deosebit datorita sosului cu cognac si crevete, care ii da multe arome. Daca santeti curios si gurmet, puteti sa o incercati... Eu am facut-o deja de mai multe ori, cu diferenta ca o prepar cu mult sos...

Ingrediente (pentru 4 persoane):

- 1 conopida

- 30 g unt

- 1 bol de paine uscata

- 1 bol de crevete curatate

- 1 bol de lapte

- 3 linguri de cognac

- 6 linguri de smantana

- 1 lingurita de zahar

- sare si piper dupa gust

- cateva foi de patrunjel

Spalati si curatati conopida, taiati in buchetele si puneti la fiert in apa clocotita sarata timp de 20 minute.

Dupa ce conopida este fiarta, o strecurati si puneti pe un servetel de bucatarie sa se scurga de apa.

Prepararea sosului :

Puneti untul intr-o cratita pe foc domol, cand s-a topit adaugati painea si laptele. Amestecati din cand in cand. Asezonati cu sare, piper si zahar.

Adaugati crevetele curatate, cateva le pastrati pentru decor. Lasati sa fiarba pe foc domol 5 minute, amestecand din cand in cand.

Retrageti cratita de pe foc, adaugati cognacul si smantana, amestecati si puneti pe foc domol sa fiarba, pana sosul se ingroasa.

Puneti in farfurie bucatele de conopida, acoperiti cu sosul si crevete, precum si cu frunze de patrunjel.


Trimiteți un comentariu