miercuri, 16 iunie 2010

Musaca de cartofi cu carne de pui

Reteta simpla si gustoasa, si o fotografie nereusita ...daca  voi reface aceasta reteta, poate voi reface  fotografia...


Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 1 kg de cartofi nesfaramiciosi
- 400 g carne de pui, vaca sau porc
- 200 g ceapa
- 4 linguri de ulei
- 3 rosii
- oregano, sare si piper dupa gust.

Se curata cartofii, se taie in felii groase , se presara cu sare si se lasa cateva minute sa se scurga. Dupa care stergeti cartofii de apa si prajiti intr-o cratita cu 2 linguri de ulei pe ambele fete.

Carnea cu cele 2 cepe curatate se macina, dupa care se prajeste 3-4 minute intr-o cratita cu 2 linguri de ulei.
Intr-un plat pe care puteti sa-l puneti in cuptor, puneti un strat de cartofi, asezonati, carnea macinata cu ceapa, asezonati si acoperiti cu restul de cartofi.

Preancalziti cuptorul la 200°C.

Spalati rosiile si taiati-le in felii,  asezati peste ultimul strat de cartofi.

Asezonati cu sare si piper si lasati in cuptor pana cand scade bine si cartofii sant bine copti, aproximativ 30 minute.
Trimiteți un comentariu