luni, 7 iunie 2010

Fasole verde pastai ca la mine acasa


De ce ca la mine acasa ? Pentru ca nu am nevoie sa deschid o carte de bucate sau sa privesc pe net, pentru a face aceasta reteta...Fasolea pastai, o pregatesc in mai multe variante,  pentru ca imi place  foarte mult...

Ingrediente (pentru 4 pesoane):

- 1 kg de fasole pastai

- 1 ceapa mare

- 2 linguri de ulei

- 1 cutie de conserva de rosii sau 3 rosii curatate de piele si samburi

- 3 catei de usturoi

- sare, piper, un varf de praf de ardei iute.

 Puneti la fiert in apa clocotita sarata, fasolea spalata si curatata, taiata in bucatele.

Cuaratati si taiati ceapa marunt, puneti intr-o cratita cu 2 linguri de ulei la calit. Nu lasati ca ceapa sa capete culoare, trebuie sa fie devina transparenta.

Dupa ce fasolea a fiert, incercati cu varful unui cutit, o strecurati si puneti in cratita cu ceapa, amestecati, adaugati conserva de rosii taiate in bucatele, cu sucul de rosii.

Cand sucul de rosii s-a redus, adaugati usturoiul, taiat marunt, sarea, piperul si praful de ardei iute.
Asezonati dupa gust.

Amestecati bine si serviti cald.

2 comentarii:

ralus spunea...

seamana cu fasolea pe care o fac eu, dar o scad, nu o fierb si pun cimbru si patrunjel. e mama mancarii

David Octavian spunea...

Exact reteta mea preferata de fasole verde.Plus niste marar proaspat :))