vineri, 4 iunie 2010

Pui marinat cu legume de sezon si orez - reteta culinara chinezeasca

Ingrediente pentru 4 persoane :
- 2 bucati piept de pui fara piele
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri sos soja
- 1 lingurita de zahar
- 2 linguri de otet de Xèrés
- 2 lamele de ghimbir
- 2 fire de ceapa
- 1 ardei rosu
- 4 morcovi mijlocii
- 4 linguri de mazare
- ridichi de luna
- 350 g de orez bob lung
- 1/2 lingurita de sare
Taiati carnea in fasii inguste. Intr-un saladier amestecati 2 linguri de ulei cu zaharul, ghimbirul,sosul soja si otetul de Xèrés. Amestecati cu carnea si lasati la marinat la rece minim o jumatate de ora.
Preparati orezul ca in reteta fierberea orezului (apasati aici).
Curatati si taiati legumele : ceapa in bucatele;, ardeiul rosu in fasii, morcovii in lamele subtiri, ridichile in bucatele subtiri. Puneti boabele de mazare la fiert in apa sarata clocotita. Cand mazarea este fiarta, strecurati apa si puneti in apa rece, pentru a apastra culoarea verde.
Intr-un wok sau cratita puneti restul de ulei, prajiti carnea timp de 4-5 minute, rezervati si puneti la prajit legumele taiate timp de 4 minute. Adaugati si carnea si lasati impreuna cu legumele inca 2 minte. Totul se prepara pe foc rapid si amestecand in continuu.
Serviti imediat impreuna cu orezul.
Trimiteți un comentariu