vineri, 18 iunie 2010

Mazurca mea nu este un dans... este o prajitura cu ciocolata...



Am gasit aceasta reteta intr-un caiet vechi, reteta de la o matusa din Targoviste,  foarte mare amatoare de bucatarie.

Voi incerca si alte variante, cu alune sau cu faina fara gluten, pentru ca este o prajitura usor de facut . Mi-a atras atentia prin numele ei, pentru ca cunosteam dansul, dar prajitura mai putin.
Am facut si o cautare pe net, nu am gasit aceasta reteta, decat intr-un site http://www.retete-culinare.net/prajituri-si-fursecuri/mazurca/, dar o varianta diferita...

Ingrediente :
- 200 g zahar
- 8 galbenusuri de ou
- 3 albusuri de ou
- 50 g de ciocolata amaruie rasa
- 50 g migdale in pudra
- 50 g faina

- 25 g unt pentru uns forma

Se freaca zaharul cu galbenusurile, pana se face ca o spuma, se adauaga pe rand migdalele, apoi ciocolata rasa 40 g si se amesteca bine. Dupa care, se adauga treptat faina si se amesteca bine.

Ungeti o tava dreptunghiulara de 20x30 cm, cu unt topit si preancalziti cuptorul la 180°C.

Albusurile le bateti pana cand devine o spuma si formeaza picuri.

Se adauga de trei ori, albusurile in compozitie, amestecand incet, pana devine omogen.

Varsati compozitia in tava si puneti in cuptor timp de 30 minute.

Lasati sa se raceasca in forma, dupa care demulati, presarati cu restul de ciocolata rasa si taiati in dreptunghiuri.


Trimiteți un comentariu