vineri, 31 iulie 2009

Mini tartelette courgette et basilic - Tarte cu dovlecei si busuioc


Cum am multi dovlecei in gradina, am cautat sa fac o reteta in aperitiv sau in salata.
Acest aluat este rapid si foarte simplu de facut.
Ingrediente pentru aluat (da 10 mini tarte sau 1 tarta mare) :
- 200 g faina
- 6 linguri de ulei
- 6 linguri de apa calduta
- 1 lingurita de busuioc uscat
- 1/2 lingurita sare
Amestecati toate ingredientele cu mana pana devine omogena.Intindeti aluatul si puneti in forme. Cu o furculita gauriti aluatul.

Ingrediente pentru garnitura :
- 2 oua
- 1 lingura de smantana
- 50 g parmesan sau branza de capra sau burduf
- 2 dovlecei mici
- cateva foi de busuioc
- sare si piper
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Taiati dovleceii in feliute. Intr-un bol amestecati celelalte ingrediente si depuneti peste aluat in forme. Apoi adaugati feliutele de dovlecei si puneti in cuptor.

Decorati cu foi de busuioc.
Trimiteți un comentariu