miercuri, 8 iulie 2009

Financiers de noix de coco sau Fursecuri cu nuca de cocos

Am gasit ca nuca de cocos, daca este fiarta are o textura mai buna cand o gustam. Deci am cautat o reteta si am gasit aceste prajituri seci.In acelasi timp se foloseste untul clarificat sau "beurre clarifiée".
Ingrediente:
- 90 g faina
- 1/4 lingurita de sare
- 115 g unt
- 135 g zahar
- 60 g nuca de cocos uscata
- 3 oua
- fructe confite ( cirese si ananas) pentru decor
Ungeti formele de muffin cu unt.
Cerneti faina cu sarea intr-un vas.
Puneti untul intr-o cratita pe foc domol.Fierbeti untul pana cand devine brun si are o aroma de alune, lasati 5-6 minute. Retrageti cratita de pe foc si lasati untul sa se raceasca. Strecurati untul intr-un vas si adaugati nuca de cocos.
Intr-o cratita de marime mijlocie, amestecati bine zaharul si nuca de cocos.Adaugati albusurile continuand sa amestecati. Puneti cratita pe foc domol si continuati sa amestecati, pana cand compozitia devine calda si curge, aproximativ 4-5 minute. Luati cratita de pe foc si adaugati faina si sarea, apoi cate un pic untul, pana cand a fost adaugat tot untul. Puneti compozitia in forme si inveliti formele cu o folie de plastic si puneti-le in refrigerateur timp de 1 ora.
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Scoateti formele din refrigerateur si puneti cateva bucati de fructe confite in fiecare forma, fara sa apasati. Coaceti prajitura timp de 15- 18 minute, pana se umfla si varful unui cutit iese uscat.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca pe un gratar.
Sant bune de mancat in aceiasi zi.

In tot cazul, a doua zi nu a mai ramas una.
Trimiteți un comentariu