joi, 2 iulie 2009

Tarta cu caise si migdale

Cum santem la sfarsitul saptamanii m-am gandit sa prepar o tarta cu caise - fructe de sezon, si fara aluat. Deci, o reteta foarte usoara de realizat.
Ingrediente ( pentru 8 persoane):
- 3 oua
- 200 g pudra de migdale
- 80 g miere lichida
- 80 g unt
- 50 g zahar
- 50 g migdale
- unt si zahar pentru forma
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati ouale si pudra de migdale.
Incalziti un pic mierea si adaugati untul sa se topeasca, varsati peste oua si migadale. Continuati sa amestecati pana cand compozitia devine omogena.
Forma de tarta sau de prajitura o ungeti cu unt si presarati zahar.
Spalati si stegeti caisele, deschidetile in doua si scoateti samburele.
Varsati crema de migdale in forma si pe deasupra puneti jumatatile de caise cu partea bombata in jos. Presarati pe deasupra migdalele si bagati in cuptor timp de 30 minute. Controlati ca si crema sa nu devina neagra. Daca se prajeste prea mult puneti o foie de aluminium pe deasupra.
Scoateti si presarati zaharul praf, bagati sa se caramelizeze timp de 3 minute aproximativ.
Serviti tarta rece, simtim mai bine aromele si zaharul.

Trimiteți un comentariu