miercuri, 29 iulie 2009

Confiture de Reine Claude sau Dulceata de ringlote


Ingrediente :
- 2 kg de ringlote fara samburi
- 1.4 kg zahar
- 2 pahare de apa sau 20 cl

Curatati ringlotele de samburi ( eu am curatat si pielea pentru ca erau coapte bine); cantariti
350 g de zahar pentru 500 g de fructe.
Puneti zaharul intr-o oala in fonta, udati cu apa ( 1 pahar de 10 cl pentru un kg de fructe) pentru a dizolva zaharul, si fierbeti timp de 7 minute, inlaturand spuma care se formeaza.
Adaugati fructele, continuati fieberea la foc rapid, pana cand obtineti consistenta dorita. Amestecati des sa nu se prinda si continuati sa inlaturati spuma.
Timp total de fierbere : 40 minute.
Puneti in borcane sterilizate in prealabil, si daca aveti borcane cu capace metalice, le inchideti si le rasturnati astfel se face vidul si se sterilizeaza mai bine.Eu am adoptat aceasta metoda de 5 ani si cand cumpar un borcan cu capac filetat il pastrez. Cand le deschideti fac - poc. Si bineanteles pofta buna !
Trimiteți un comentariu