vineri, 10 iulie 2009

Caviar d'aubergine sau Salata de vinete

Aceasta metoda de coacere a vinetelor este mai simpla, nu utilizam apa sa la racim, deci nu avem nevoie sa le lasam sa se scurga, deci nu au timp sa se oxideze. Exista foarte multe variante pentru aceasta reteta, putem sa o facem dietetic utilizand iaurt, de exemplu.
Ingrediente:
- 3 vinete de marime potrivita
- 2 paharele ulei
- 1 ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- sare dupa gust
Preancalziti cuptorul la 240°C.
Taiati venete in doua, puneti un pic de ulei intr-o tava ca si coaja vinetelor sa nu se lipeasca.
Punetile in cuptor timp de 30 minute.
Trageti cu o lingura miezul vinetei si puneti intr-un robot. Adaugati 1 paharel de ulei, sarea si usturoiul, dati cateve presiuni la robot si apoi adaugati restul de ulei, ince cateva presiuni pentru a amesteca bine uleiul.








Tocati ceapa verde intreaga si adaugati le vinete, le puneti in vasul sau paharele de prezentare si apoi in frigider timp de cateva ore.

Decorati cu rosii si puteti sa le serviti in salata sau in aperitiv.

4 comentarii:

kity spunea...

astept cu nerabdare reteta ,asa mi-ai facut o pofta de vinete....mmm

LF spunea...

frumoasa prezentare! jamie oliver ii mai spune "caviarul saracului". buna metoda de copt in tava la cuptor! felicitari!

kity spunea...

SUPER idee,sunt sigura ca mama va fi super incantata de metoda ta, miiii de multumiiri!\
pupici dulci.

Unknown spunea...

Asa coc si eu vinetele. Cred ca este delicios acest caviar :), mai ales ca ador vinetele! Sunt cam scumpe ele dar isi merita fiecare banut!