miercuri, 29 iulie 2009

Boulettes de viandes - Chiftelute de carne

Ingrediente:
- 500 g carne tocata
-1 felie de paine
- 1 pahar de lapte sau 10 cl
- 1 ou
- 1 lingurita sare si piper
- 1 ceapa
- 2 linguri patrunjel
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de faina
Intr-un bol puneti painea cu laptele, dupa ce painea s-a imbibat si inmuiat stroarceti laptele si adaugati painea la carne.
Intr-un castron amestecati carnea tocata cu oul, sarea si piperul, ceapa tocata marunt, patrunjelul tocat marunt si usturoiul zdrobit. Amestecati pentru a obtine o pasta cat mai omogena. Puneti la rece timp de 30 minute.
Preancalziti cuptorul la 200°C.
Formati cu mainile inmuiate in apa rece, chiftelute mici si apoi le tavaliti in faina. Pe o tava puneti o hartie de copt si asezati chiftelutele pe tava si apoi in cuptor timp de 25 minute. Dupa 15 minute intoarceti chiftelele pentru a fi bine prajite. Puteti sa le serviti cu salata cu diferite sosuri sau cu ratatouille de legume ( aceasta reteta am facut-o deja) daca vreti o varianta mai dietetica.
Trimiteți un comentariu