miercuri, 22 iulie 2009

Pui tandoori sau brosete de pui marinate


Am gasit o reteta simpla pentru a face aromatele tandoori - preparatie de origine indiana pentru a marina si prepara carnea.
Cu ajutorul ingredientelor de ma jos, puteti sa preparati si sa prezentati aceasta reteta in 3 moduri diferite. Fiecare poate sa aleaga modul care ii place de preparare si de prezentare: in cuptor, la gratar sau in cuptor pe betisoare in lemn.
Eu am preferat pe betisoare si in cuptor.
Daca ingredientele tandoori nu le gasiti gata preparat, puteti sa il faceti.

Ingrediente ( pentru 4 persoane):
-4 piepturi de pui
- 4 lingurite de condimente tandoori ( amestecati 2 lingurite de chimen, 1 lingurita de ghimbir, 1 lingurita de paprika, 1 varf de ardei iute, sare si piper)
- 2 iaurturi de 125 g
- 1 ardei gras
- 1 ceapa
- 2 linguri de ulei

In primul rand amestecati condimentele praf cu iaurtul, taiati in bucatele carnea de pui si adaugati-o la marinada.

Curatati si taiati in patratele de 3 x 3 cm ceapa si ardeiul.Puneti-le sa se prajeasca in ulei timp de 5 minute la foc domol, astfel cand prajiti impreuna cu carnea, legumele vor fi coapte si nu uscate.

Lasati carnea de pui sa se marineze timp de 2 ore la rece.
Preancalziti cuptorul la 210 °C.
Pregatirea betisoarelor: pe un betisor in lemn intercalati carnea cu ardeiul si ceapa si apoi puneti pe un vas dreptunghiular si in cuptor timp de 20 minute sau pe un gratar.

Sau mai simplu carnea marinata si legumele punetile intr-un vas la prajit timp de 30 minute in cuptor.

Puteti sa serviti cu cartofi pai copti in cuptor (apasati pe lien acedati direct la reteta) si astfel veti avea un meniu foarte sarac in grasime sau cu cartofi noi copti in cuptor cu patrunjel si usturoi.
Trimiteți un comentariu