miercuri, 1 iulie 2009

Hamburger


Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 800 g carne macinata
- 4 cepe taiate marunt
- 25 g unt
- 2 linguri de ulei
- sare,piper
- rosii cherry
- cateva foi de salata verde
- ketchup sau maioneza.

Puneti untul intr-o cratita pe foc domol, dupa ce s-a topit adaugati ceapa si prajiti-o pana cand devine transparenta, nu o lasati sa se doreasca.
Carnea tocata o puneti intr-un castron , adaugati ceapa prajita si amestecati bine, impartiti in patru. Fasonati o sfera si aplati carnea de o grosime de 1,5 cm.
Puneti uleiul in cratita si prajiti carnea timp de 5-7 minute.
Taiati painea de hamburgher in doua, puneti carnea si o felie de branza topita. Astfel hamburgherul facut, il puneti timp de 5 minute in cuptorul incalzit la 200°C pana cand branza se topeste.
Dupa ce branza s-a topit si painea este calda, adaugati un pic de salata si rosiile taiate in felii.
Serviti imediat cu frites prajiti in cuptor - de asemenea foarte dietetici.
Trimiteți un comentariu