
Ingrediente (pentru o tarta mare sau 8 tartelette):
Aluat:
- 250 g faina
- 125 g unt
- 1/2 lingurita de sare
- 2 linguri de apa rece
- 1 ou
Crema de migdale
- 100 g migdale in pudra
- 100 g zahar
- 1 ou
- 1 galbenus
- 50 g unt
- 1 lingura de rom
Compotul de nectarine :
- 450 g de pulpa de nectarine
- 2 linguri de zahar
Preparati aluatul:
Cerneti faina si sarea intr-un bol mare, adaugati untul rece taiat in bucatele si amestecati foarte repede cu varful degetelor, pana cand untul s-a integrat. Adaugati oul si apa rece, amestecati pana cand aluatul devine suplu si omogen. Aceasta operatie nu trebuie sa depaseasca 5-7 minute. Daca aluatul este prea mult framantat, dupa coacere va deveni dur si sec.
Puneti alautul aplatit intr-un plastic alimentar, in frigider minimum 30 minute.
Crema de migdale:
Amestecati bine zaharul si migdalele in pudra, incorporati oul si galbenusul de ou, apoi untul si romul. Amestecati cu o lingura de lemn pana cand compozitia devine omogena si puneti la rece.
Compotul de nectarine:
Intr-o cratita pe foc domol puneti pulpa de fructe cu 2 linguri de zahar. Amestecati din timp in timp, lasati sa fiarba timp de 10 minute, astfel apa din fructe se va evapora. Lasati sa se raceasca.
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Ungeti formele cu unt si presarati faina.

Intindeti aluatul pe o suprafata plata presarata cu faina.Puneti foia de aluat pe forme, lasati aluatul sa coboare in forme si apoi treceti facaletul peste aluat pentru al taia.

Faceti cateva gauri in aluat cu furculita, ca la copt aluatul sa nu se ridice din forma.

Cu o lingura umpleti formele peste aluat cu crema de migadale, puneti in cuptor timp de 15 minute.


Le decorati cum vreti, eu am pus mure si menta, simplu si repede.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu