Ingrediente pentru doua foi de blat :
- 6 oua
- 160 g zahar tos
- 110 g faina pentru un blat natur sau 100 g faina si 2 linguri de cacao pura pentru un blat de ciocolata
- un pic de sare
Preancalziti cuptorul la o temperatura de 200°C.
Utilizati ouale lasate la temperatura camerei. Separati galbenusurile de albusuri.
Intr-o saladiera, bateti cu un tell sau un robot, galbenusuri cu 80 g zahar, pana cand compozitia devine grosa, culoarea devine galben deschis.




Faina cu sarea si cacao o cerneti sau o amestecati bine cu un tell. Eu prefer sa amestec cu un tel, este mai repede si mai usor, pentru acelasi rezultat - ca faina sa inmagazineze aer si sa nu fie compacta.

Pe dosul unei tavi puneti o foie de copt, varsati jumatate din aluat si intindeti cu spatula ca sa obtineti un strat uniform.

Introduceti o tava in cuptor, in partea de jos, al doilea nivel si lasati la copt 8-10 minute.
Scoateti tava, puneti pe un gratar, procedati la fel cu a doua tava.
Dupa 5 minute blatul este rece, prindeti foia cu blatul, o intoarceti pe tava si desprindeti foia de copt tragand incet, astfel blatul va ramane intreg.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu