vineri, 28 august 2009

Chec exotic

Ingrediente :
- 125 g unt
- 125 g zahar tos
- 3 oua
- 160 g faina
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 pachetel de praf de copt
- 80 g smochine uscate
- 80 g caise uscate
- 80 g stafide
- 2 lingurite de esenta de vanilie
- 2 linguri de rom alb, de preferinta
Preincalziti cuptorul la 240 °C.
Taiati in cubulatete fructele uscate, amestecati cu o lingurita de esenta de vanilie si o lingura de faina.
Untul moale si zaharul il amestecati pana cand devine ca o crema
Adaugati cate un ou, amestecati bine de fiecare data, apoi lingurita de esenta de vanilie.

Incorporati in compozitie faina, praful de copt, sarea si la sfarsit fructele uscate.

Forma de chec daca nu este in silicon o ungeti cu unt si apoi varsati aluatul.
Puneti la copt timp de 5 minute la 240°C si apoi 40 minute la 180°C.
Umeziti checul cu rom, dupa 15 minute il scoateti din forma si il lasati sa se raceasca pe un gratar.
Este mai bun de degustat rece.
Trimiteți un comentariu