
- 125 g unt
- 125 g zahar tos
- 3 oua
- 160 g faina
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 pachetel de praf de copt
- 80 g smochine uscate
- 80 g caise uscate
- 80 g stafide
- 2 lingurite de esenta de vanilie
- 2 linguri de rom alb, de preferinta
Preincalziti cuptorul la 240 °C.
Taiati in cubulatete fructele uscate, amestecati cu o lingurita de esenta de vanilie si o lingura de faina.
Untul moale si zaharul il amestecati pana cand devine ca o crema


Incorporati in compozitie faina, praful de copt, sarea si la sfarsit fructele uscate.

Forma de chec daca nu este in silicon o ungeti cu unt si apoi varsati aluatul.
Puneti la copt timp de 5 minute la 240°C si apoi 40 minute la 180°C.
Umeziti checul cu rom, dupa 15 minute il scoateti din forma si il lasati sa se raceasca pe un gratar.
Este mai bun de degustat rece.
Un comentariu:
Ai doua premii la mine pe blog.:))))))))))))
Trimiteți un comentariu