miercuri, 24 iunie 2009

Vichyssoise de mazare cu menta


Ingrediente :
- 250 g mazare
- 50 g ceapa
- 50 g unt
- 6 foi de menta
- 2 pahare de apa
- 60 g smantana
- 1 lingurita de zahar
- sare, piper
- 1 felie de jambon sec

Intr-o oala puneti untul, lasati sa se topesca si ajutati ceapa tocata. Lasati sa se prajeasca timp de 2-3 minute, apoi adaugati mazarea, acoperiti cu apa si asezonati dupa gust cu sare si piper.
Acoperiti si lasati sa fiarba timp de 10 minute, dupa care mixati mazarea si adaugati smantana si menta tocata.
Taiati felia de jambon in bucati mici si prajitile fara materie grasa.
Puneti compozitia in paharele sau in cupe adanci, adaugati jambonul prajit si cateva boabe de mazare ca si decor.
Puteti servi in aperitiv rece sau cald.
Trimiteți un comentariu