vineri, 12 iunie 2009

Mihalt in papiota - Lotte en papillotes


Mihaltul este un peste foarte urat, de aceia nu este prezentat intreg in magazin, dar foarte gustos. Il putem gati in foarte multe feluri, are o carne care se tine. In general, cumpar pestele congelat, este mai ieftin si sant sigura ca este foarte proaspat, pentru ca congelarea a fost realizata pe vapor.
Aceasta reteta puteti sa o realizati si cu alt tip de peste. Metoda este legera si pastraza toate vitaminele alimentelor pentru ca se coace la cuptor si in papiole la vapeur. Puteti foarte bine sa le pregatiti acasa si sa le prajiti pe gratar cand iesiti la iarba verde.
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 4 file de peste
- 1 jumatate de ardei rosu
- 1 jumatate de ardei galben sau verde
- 2 cepe verzi
- 2 bucati de telina
- 2 cepe
- unt sau ulei
- sare, piper

Curatati si taiati in juliene foarte fine ardeiul si telina. Taiati marunt ceapa.

Ungeti o foaie de aluminum cu unt, puneti ceapa tocata, pestele, sarati si piperati, telina, ardeiul si inca un pic de unt. Inchideti foia la mijloc si apoi cele doua capete. Procedati la fel pentru celelalte papiote.

Preincalziti cuptorul la 200 °C si puneti papiotele de aluminium pe o tava cu un pic de apa.
Lasati 15 minute in cuptor.
Puteti sa le serviti cu cartofi copti in cuptor sau la gratar, inveliti intr-o foaie de aluminium.

Micul plus - Foia de aluminium va fi in contact cu alimentele pe partea care nu luceste, partea lucitoare oxideaza.
Trimiteți un comentariu