marți, 16 iunie 2009

Quiche au fromage de chèvre - Tarta cu branza de capra

Aceasta tarta am realizat-o in doua variante : normala si dietetica. Amandoua mi-au placut, deci puteti sa alegeti.
Reteta normala
Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 1 aluat pentru tarta sarata ( 250 g faina, 125 g unt moale, 1 galbenus de ou,5 linguri de apa, sare)
- 200 g de branza de capra sau de vaci
- 2 oua
- 150 g smantana
- 30 cl lapte
- piper
- patrunjel

Prepararea aluatului :
Diluati sarea in apa. Amestecati faina si untul, apoi adaugati galbenusul de ou si apa sarata. Puneti aluatul la rece timp de 30 – 60 minute, invelit intr-o foie de plastic.
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Intindeti aluatul pe o masa presarata in prealabil cu faina. Puneti aluatul intr-o forma unsa cu unt sau ulei. Impungeti aluatul cu o furculita.
Amestecati cu o furculita smantana, laptele si ouale, adaugati patrunjelul tocat marunt, branza maruntita, piperul.
Varsati compozitia peste aluat si puneti in cuptor timp de 30 minute.
Serviti imediat cu o salata verde.

Reteta dietetica :Aluatul il pregatim la fel, schimbam numai compozitia :
- 150 g branza de vaca, 2 oua, 200 g branza proaspata de vaci 0°, patrunjel, piper.

Eu am utilizat forme de tarte in silicon, pentru a realiza portii individuale.
Trimiteți un comentariu