vineri, 5 iunie 2009

Clafoutis migdale si cirese

Inainte de a scrie reteta, am incercat mai multe variante. Gasesc ca aceasta reteta este lejera si gustoasa.Am adus unele modificari la reteta originala, pentru ca timpul de coacare era de 15 minute, timp prea scurt.
Ingrediente (pentru 6 persoane):
-500 g cirese
-50 g poudra de migdale
-100 g zahar
-1 lingura de Maizena
-2 oua
-1 galbenus de ou
-3 linguri de smantana
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Intr-un recipient, varsati zaharul, pudra de migdale, faina Maizena, ouale amestecate si smantana, pentru a realiza ca si o coca de clatite.
Ungeti cu unt si presarati cu zahar intr-o forma de diametru de 24 cm sau in 6 forme individuale.

Varsati coca in forme si adaugati pe deasupra ciresele spalate si zvantate.

Puneti in cuptor timp de 35 minute pentru forma mare si 25 minute formele individuale. Dupa aproximativ 10 minute, cand deasupra devine aurie, puneti o foaie de aluminium. Incercati cu o scobitoare sau cu varful unui cutit daca coca este coapta.
Servitile caldute sau reci.
Trimiteți un comentariu