miercuri, 17 iunie 2009

Pannacottas ananas


Ingrediente ( pentru 6 paharele) :

pentru crema engleza cu suc de fructe:
-1/2 litru de nectar de fructe exotice
-4 galbenusuri
-100 g zahar
pentru crema cu smantana:
-25 cl de smantana
-60 g de zahar
-1 g agar-agar sau 1 foie de gelatina
pentru decor:
-biscuiti seci
-ananas in bucatele
-capsuni
-menta

Prepararea cremei engleze :
Bateti galbenusurile cu zaharul pe foc domol pana cand compozitia se albeste, varsati nectarul de fructe cald cate putin pana cand il terminati.
Amestecati compozitia si continuati sa fierbeti pe foc domol pana cand compozitia se ingroseste.
Puneti in paharele si lasati sa se raceasca.

Prepararea cremei cu smantana:
Puneti la fiert smantana cu zaharul. Lasati sa fiarba timp de 3 minute, dupa care adaugati agar-agar sau gelatina preparata in prealabil.

Dresarea desertului : peste crema engleza presarati biscuiti taiati in bucatele pe un strat, apoi ananasul in bucatele pe unstrat, presarati inca un strat de biscuiti, puneti cu o lingurita crema cu smantana la sfarsit.
Lasati in frigider timp de 3 ore.
Inainte de a le servi decorati cu sferturi de capsuni, bucatele de ananas si foi de menta.

Trimiteți un comentariu