luni, 15 iunie 2009

Ratatouille - Ghiveci de legume

Ratatouille - reteta din sudul Frantei, este o reteta dietetica. Continutul sau caloric depinde de cantitatea de materii grase utilizate. In cazul unui regim, puteti sa o pregatiti numai cu apa.Daca vreti sa utilizati mai putina sare, utilizati mult patrunjel.
Pentru ca aceasta reteta sa fie mai gustoasa, fiecare leguma trebuie preparata separat, in ulei si reunite numai la sfarsit.

Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 3 cepe
- 3 vinete
- 3 dovlecei verzi
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 3 rosii mari
- 2 catei de usturoi
- ierburi aromatice de Provence
- sare si piper.
Curatati si taiati in lamele ceapa si ardeiul, in cubulete - vinetele, dovleceii, rosiile.
Intr-o cratita mare, incalziti uleiul si puneti la prajit vinetele. Alaturi, intr-o alta cratita puneti dovleceii cu un pic de ulei. Dupa ce s-au prajit, punetile intr-o oala. Prajiti ardeiul si dupa 5 minute adagati impreuna cu ardeiul,ceapa.
Dupa ce ceapa si ardeiul s-au prajit, adaugati in oala impreuna cu rosiile si celelalte legume, lasati sa fiarba la foc domol inca 10 minute cu ierburile aromatice,usturoiul tocat, sarati si piperati dupa gust.
Trimiteți un comentariu