sâmbătă, 29 mai 2010

Orez basmati cu curry, merluciu si stridii


Autor : Cristina P


Rapid, usor de realizat si in plus gustos...Cum ieri a fost vineri si vinerea este peste, François m-a intrebat sa-i pregatesc reteta mea de peste cu orez. Am facut-o, dar am modificat-o un pic, pentru a fi mai prezentabila.

Si cum imi place sa pun un pic de culoare cu un pic de arpagic tocat si o floare de arpagic...

Ingrediente :

- 1 ceapa mare tocata

- 3 pahare de orez basmati

- 1 bol de ciuperci taiate in felii (din congelator)

- 1/2 bol de stridii (din congelator)

- 2 bucati de fileu de merluciu (din congelator)

- 2 lingurite de curry

- sare si piper dupa gust

- cateva fire si flori de arpagic

- 4 linguri de ulei

Spalati orezul. Puneti ceapa la prajit intr-o cratita cu uleiul cald, dupa 3-4 minute adaugati orezul si lasati inca 3-4 minute. Dupa ce orezul devine transparent, adaugati ciupercicile taiate in felii si stridiile, acopertiti si lasati sa fiarba cu apa care da stridille si ciupercile congelate.

Decongelati pestele, taiati in cuburi, adaugati in cratita, amestecati.

Asezonati cu sare, piper si praful curry, adaugati apa de 2 ori, pana cand orezul este fiert, aproximativ inca 20 minute.


Serviti cald, presarati arpagicul spalat si taiat in bucatele, decorati cu floarea...
Trimiteți un comentariu