duminică, 30 mai 2010

Crema-supa de frunze de ridichi - Velouté aux fanes de radis


Nu cunosteam gustul si ce va da o supa din frunzele ridichilor. Am sadit in gradina ridichi si cum in plus sant bio, am incercat acest tip de reteta. Am utilizat ca si baza, legumele traditionale (cartofi, morcovi si ceapa), legume care nu au gust foarte marcat, ca si telina. Spre surprinderea mea, mi-a placut, are un gust fin si subtil. Cand am vazut ca frunzele se pierd printre celelalte legume, credeam ca nu voi obtine o crema de culoare verde, dar dupa mixare, a fost ok.

Ingrediente (pentru 3 persoane):

- 2 morcovi curatati si taiati in bucatele

- 1 ceapa tocata marunt

- 2 maini de frunze de ridichi

- 1 cu Magii cu gust de pasare

- cateva ridichi pentru decor

- 4 linguri de ulei

- 4 linguri de smantana

Puneti la incalzit uleiul intr-o oala, adaugati morcovii, ceapa si cartofii curatati si taiati. Lasati sa se prajeasca timp de 5 minute, amestecati des, astfel vor elimina apa de vegetatie.

Adaugati frunzele spalate si curatate de ridichi, lasti sa se reduca volumul lor, dupa care adaugati apa, astfel incat sa acoperiti legumele si cubul Magii.

Acoperiti si lasati sa fiarba inca 20 minute, dupa care le mixati si adaugati smantana.

Pentru decor, am taiat in feliute subtiri cu un econom, cateva ridichi...

Mi-a iesit 2 boluri, cu o textura consistenta, daca vreti mai lichida, puteti adauga un pic de lapte.
Trimiteți un comentariu