marți, 4 mai 2010

Ficat de vita caramelizat cu Xérès


Autor : Cristina P

La version de cette recette, en français, vous la trouvez içi.

Inca o reteta simpla, pe care puteti sa o prezentati intr-un cerc cu mamaliga si linte sos mustar sau altfel, fiecare dupa propria sa imaginatie.

Daca nu aveti un cerc metalic, nici o problema, o cutie de conserva metalica, spalata si taiata de ambele parti, este o solutie simpla si economica.

De altfel, reteta este compusa din ingrediente ieftine, dar gatite si prezentate diferit, dau altceva in farfurie...


Ingrediente (pentru 4 persoane):

- 400 g ficat de vita

- 1/2 lapte

- 2 linguri de ulei

- 2 cepe

- jumatate de pahar de otet de Xérès (daca nu puteti inlocui cu un pahar de vin rosu)

- un sfert de litru de apa

- 1 lingurita de zahar

- un pic de piper

- 4 linguri de smantana lichida

- 1 ardei rosu pentru decor

Puneti ficatul in lapte, lasati timp de o jumatate de ora.


Curatati si taiati in fasii ceapa, puneti intr-o tigaie cu ulmeiul incins. Lasati ceapa la prajit,dupa care adaugati ficatul taiat in fasii subtiri.


 Lasati sa se prajeasca impreuna inca 5 minute, dupa care varsati otetul, apa,zaharul pentru a reduce aciditatea otetului si asezonati cu piper.


Lasati pe foc domol inca 15-20 minute pana cand lichidul s-a redus, apoi adaugati smantana lichida, amestecati si serviti.


Ardeiul rosu il spalati, curatati si taiati in fasii inguste pentru decor.
Trimiteți un comentariu