marți, 26 mai 2009

Batonase de pui - Nugets au poulet


Aceasta reteta am realizat-o de mai multe ori :
- varianta lejera : carnea de pui marinata si prajita in cuptor ;
- varianta mai bogata in calorii : carnea de pui prajita intr-o tigaie cu ulei .
Deci, ma simt obligata sa le scriu pe amandoua si fiecare alege ce ii place.

Prima varianta

Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 3 piepturi de pui
- 125 ml iaurt
- 3 linguri de mustar
- 1 lingurita de boia de ardei
- 1 lingura de zeama de lamiie
- 100 g corn flakes
- 50 g alune maruntite

Taiati carnea in batoane groase.
Amestecati iaurtul, mustarul, boia si zeama de lamaie. Adaugati carnea de pui si lasati sa se marineze inre 1 ora si 6 ore.
Preancalziti cuptorul la 220°C. Inlaturati excedentul de marinada.
Maruntiti corn fakes spargandu-le intr-un robot sau intr-o punga de plastic cu un facalet. Amestecati alunele cu corn flakes. Rulati batonasele de carne in alune-corn flakes si punetile pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Puneti-le in cuptor sa se prajeasca timp de 20 minute, intorcandu-le pe cealalalta fata dupa 10 minute.
Serviti-le calde.

A doua varianta
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 3 piepturi de pui
- 2 oua
- 3 linguri faina
- 100 g corn flakes
- 50 g alune maruntite
- ulei
- sare

Taiati carnea in batoane subtiri, sarati-le.
Maruntiti corn fakes, spargandu-le intr-un robot sau intr-o punga de plastic cu un facalet. Amestecati alunele cu corn flakes. Rulati batonasele de carne in faina,in ouauale batute si apoi in alune-corn flakes si punetile pe o farfurie.
Prajitile intr-o tigaie cu ulei incins.
Serviti-le calde.
Trimiteți un comentariu