joi, 28 mai 2009

Dulceata de cirese


Voi scrie o reteta de dulceata, apoi voi reveni cu doua posibilitati de evaluare a densitatii, simple, fara aparatul de masura denumit - densimetru.
Acum ma grabesc sa prepar ciresele in sirop, pentru ca fructele nu pot sa astepte.

Ingrediente :
- 2 kg de cirese fara samburi
- 1.5 kg zahar
- 2 pahare de apa
- 2 linguri de jeleu de coacaze
Curatati ciresele de samburi; cantariti 750 g de zahar pentru un kg de fructe, cand fructele contin mult zahar.
Puneti zaharul intr-o oala in fonta, udati cu apa ( 1 pahar de 10 cl pentru un kg de fructe) pentru a dizolva zaharul, si fierbeti timp de 5 minute, inlaturand spuma care se formeaza.
Adaugati ciresele si 1 lingura de jeleu de coacaza pentru 1 kg de fructe, continuati fieberea la foc mare, pana cand obtineti consistenta dorita.
Timp total de fierbere : 45 minute
Micul plus - jeleul sau sucul de coacaze poate inlocui pectina, ajutand la formarea gelatinei, reducand timpul de fierbere al dulcetei.

Niciun comentariu: