duminică, 3 octombrie 2010

Tartelette de cartofi, ardei si bacon - mini tarta fara aluat

Autor : Stèfan P si Cristina P

Dificultatea a fost de a realiza un rozace de cartofi, de a le da o forma reguliera, pentru a-i pune in forma, a trebuit sa-i fierb un pic, dar nu prea mult.

Aceasta reteta am gandit-o impreuna cu fiul meu, de aceea l-am trecut ca si cooautor.


Ingrediente - pentru 4 mini tarte :

- cartofi mari sfaramiciosi pentru piureu

- 1 ardei gras verde

- 1 ardei gras rosu

- 200 g ceapa

- sare si piper

- 2 linguri de ketchup picant

- 4 linguri de ulei

- 6 felii subtiri de bacon

Curatati cartofii si taiati in felii de 3-4 mm de grosime. Decupati in forma rotunda cu o conserva de sos concentrat de rosii (taiati ambele capace, astfel aveti o forma rotunda mica). Cum am facut forme reguliere rotunde, am consumat mai multi cartofi, dar resturile le voi face in piureu.

Puneti feliile astfel obtinute la fiert, in apa rece. Lasati sa fiarba timp de 10 minute. Daca fierb prea mult, cum sant sfaramiciosi se vor sparge.

Preaincalziti cuptorul la 200°.


Acoperiti o tava cu hartie sulfurizata, depuneti cartofii in forma rotunda, ungeti fiecare felie cu ulei si apoi cu ketchup.


Puneti cartofii in cuptor timp de 20 minute, incercati cu cutitul daca sant copti.

Curatati ardeii si taiati in fasii inguste, dupa care puneti sa se prajeasca in uleiul incins, pana cand devin un pic moi. Rezervatii ardeii intr-o farfurie.

Curatati si taiati ceapa in fidea, puneti in ulei la calit, pana cand ceapa devine translucida, fara sa capete culoare.

Dupa ce cartofii sant copti, depunti pe fiecare rotund 1 felie rotunda de bacon, 1 lingura de ceapa, 2 linguri de ardei si cateva fasii de bacon, sarati si piperati.


Puneti in cuptor inca 10-15 minute.

Trimiteți un comentariu