duminică, 24 octombrie 2010

Ghiveci de dovlecei

Autor : Cristina P


Ingrediente pentru 4 persoane :

- 1 kg de miez de dovlecei

- 200 g ceapa

- 50 g fenicul

- 3 bucati de usturoi

- 1 conserva mijlocie de rosii

- 3 linguri de ulei

- sare si piper dupa gust

Curatati ceapa si tocati, puneti intr-o oala in ulei incins la prajit pe foc domol.

Curatati fenicul si taiati marunt, adaugati impreuna cu ceapa la calit.

Curatati dovleceii de coaja si de mijlocul cu seminte, utilizati numai miezul, pe care il taiati in cubulete.

Cand ceapa s-a calit si este transparenta, adaugati cuburile de dovlecel, amestecati si lasati inca 5 minute impreuna, dupa care varsati rosiile taiate marunt, 1 pahar de apa si lasati sa fiarba inca 30 minute. Acoperiti.

Daca dovlecelul este fiert ( incercati cu varful cutitului), asezonati cu sare si piper dupa gust si usturoiul presat. 

Niciun comentariu: