duminică, 17 octombrie 2010

Tarta fina cu mere - tarta frantuzeasca

Aceasta tarta este cea mai simpla de realizat, se utilizeaza putine ingrediente, deci este ieftina. Apoi, bineanteles exista multe alte variante, cu crema, cu compot...dar voi reveni alta data...


Ingrediente pentru o tarta mare pentru 6 persoane :

- 1 aluat de tarta in foetaj cumparat

- 4 sau 5 mere Golden, eu prefer mere cu mai mult gust si acide ca si Gala

- 4 linguri de zahar brun

- 25 - 30 g unt

Depuneti aluatul intr-o forma de tarta, faceti gauri cu furculita, pentru ca aluatul sa nu se umfle.

Daca forma pe care o utilizati nu este antiadeziva, puneti foaia de copt sulfurizata si apoi aluatul.

Curatati si taiati merele in felii subtiri (apasati aici), depuneti feliile de mere pe tarta.



Preancalziti cuptorul la 180°C.

Presarati zaharul peste mere.

Depuneti untul peste mere in feliute subtiri si bagati in cuptor intre 30-35 minute la copt.


Cand capata un pic de culoare este gata.

Se poate servi cu inghetata sau frisca, dar mie imi place natur.
Trimiteți un comentariu