miercuri, 27 octombrie 2010

Omleta Parmentier

O reteta extrasa din colectia mea de reviste "Les Doigts d'Or - Cuisine" - o reteta simpla, testata si degustata de mica mea familie....o reteta ieftina, in care putem utiliza un rest de cartofi fierti.


Ingrediente pentru 3 persoane :

- 200 g cartofi fierti, reci si nesfaramiciosi

- 50 g unt

- 2 linguri de ulei

- 8 oua

- sare si piper dupa gust.

Curatati cartofii si taiati in cubulete.

Puneti o lingura de ulei cu 30 de unt intr-o cratita, cand untul este topit, adaugati cartofii. Prajitii de toate partile pe foc rapid, asezonati cu sare.

Puneti cartofii intr-un vas, curatati cratita, puneti la incalzit restul de unt si ulei, cand este fierbinte, rasturnati ouale batute si asezonate.

 Lasati ca omleta sa se prinda amestecand usor cu o furculita.

Cand omleta are bordul uscat, iar in centru este inca umeda, puneti cartofii pe o jumatate de omleta.


 Impaturiti in doua omleta si puneti pe un platou.
Trimiteți un comentariu