sâmbătă, 6 aprilie 2013

Crema de casa de tartinat cu alune si ciocolata

Am incercat deja cateva retete, dar nu m-au convins, dificil de a gasi ceva care se apropie de Nutella si sa nu fie prea gras. In sfarsit, am gasit o reteta care imi place din punct de vedere al ingredientelor, reteta gasita in cartea de Anne-Sophie Pic - "Recettes pour tous les jours".

Ingrediente :
- 250 g smantana lichida
- 35 g zahar ( nu cred ca este necesar )
- 200 g ciocolata neagra ( voi incerca si cu ciocolata de lapte )
- 200 g alune intregi
- 20 g ulei de floarea soarelui

In primul rand vom face pasta de alune. Se incalzeste cuptorul la 150°C, alunele se pun pe o tava in cuptor timp de 10 minute. Dupa care alunele le lasati sa se raceasca, apoi frecatile intre degete, astfel se inlatura pielea lor, deci sant decojite si prajite.
Mixati alunele, veti obtine o pasta.
Fierbeti smantana cu zaharul si varsati apoi peste ciocolata maruntita intr-un castron. Amestecati pana cand ciocolata se topeste si devine omogena si adaugati pasta de alune si uleuil. Lasati la rece 30 minute.

Trimiteți un comentariu