sâmbătă, 27 aprilie 2013

Biscuiti sicilieni cu branza dulce


In timp, puteti vedea ca aluatul si umplutura sant diferite, ideea de baza fiind prezentarea desertului. Pentru a realiza acest desert m-am inspirat dupa o reteta de Mercotte, care s-a inspirat dupa reteta de Genovesini de Sigrid Verbert, dar am vazut aceasta reteta si intr-o revista mai veche de bucatarie - in care se numea biscuit Artusi. 

Ingrediente pentru 8 biscuiti umpluti :
- 250 g faina
- 1 ou
- 100 g zahar pentru aluat + 30 g pentru branza
- 100 g unt
- 30 g cacao
- 4 lingurite de apa
- 100 g branza poaspata dulce sau stil ricotta
- zahar tos pentru presarat

Amestecati faina, cacao, zaharul si untul taiat in cubulete, frecati intre maini. Adaugati oul si apa daca este necsar pentru a aglomera aluatul. aluatul il lasati in frigider 30 minute intr-o foia de plastic alimentar.

Intre timp amestecati branza cu 30 g de zahar.



Aluatul il intindeti de 5 mm gosime si faceti cercuri de aluat cu o forma de 7-8 cm. Puneti o lingurita de branza si acoperiti cu un alt cerc de aluat de biscuit. Presati bine, pentru a se lipi cele doua foi si puneti pe o placa, acoperita de o foie de copt in cuptorul cald la 180°C timp de 20 minute.
Presarati zahar tos.
Trimiteți un comentariu