vineri, 23 decembrie 2011

Gratin de fenicul si cartofi

Inca o reteta simpla - restul veti vedea daca o incercati... Am gasit aceasta reteta in cartea unui sef - François Gagnaire - Du mot à la bouche ! - Balade culinaire en terre d' Auvergne. 


Ingrediente :

- 800 g cartofi special gratin, deci nesfaramiciosi

- 200 g ceapa

- 200 g bulbe de fenicul

- un pic de cimbru

- o foaie de dafin

- 600 ml bulion de pui sau 600 ml apa + 1 cub concentrat de pui 

- 20 g unt

- 2 linguri de ulei

- un pic de sare si un varf de zahar

Preancalziti cuptorul la 180°C.

Curatati si spalati ceapa, tocati marunt si puneti la topit untul cu uleiul, apoi caliti pe foc domol ceapa , sarati si adaugati un varf de zahar.

Curatati si spalati fenicul, tocati marunt si puneti peste ceapa. Luati de pe foc cand ceapa este transparenta.

Curatati si spalati cartofii, taiati in felii subtiri de 3-4 mm. Puneti la incalzit bulionul de pui cu foaia de dafin si cimbrul , apoi lasati 2-3 minute cartofii la fiert.

Intr-un vas de gratin, puneti un strat de ceapa si fenicul, altul de cartofi, inca un strat de ceapa si fenicul, terminati cu cartofii.

Varsati peste cartofi, bulionul de pui si puneti in cuptor timp de 45 minute. 
Trimiteți un comentariu