duminică, 27 noiembrie 2011

Blanquette de veau


Ingrediente pentru 4 persoane:

- 600 g carne de vaca

- 1 ceapa

- 6 cuisoare

- 1 foaie de dafin

- cimbru

- 25 g unt

- 25 g faina

- 1 cl smantana lichida

- sare dupa gust

Garnitura :

- 1 praz

- 2 morcovi

- cartofi

- gulii sau alte legume de sezon

- cateva fire de patrunjel

- sare

Carnea de vaca o taiati in cubulete si o puneti la fiert intr-o oala cu apa rece. Curatati ceapa si infingeti suisoarele, puneti la fiert impreuna cu carnea. Adaugati si foia de dafin si 1 crenguta de cimbru, sarati dar foarte putin.

Lasati sa fiarba minimum 2 ore pe foc domol si inlaturati spuma care se formeaza, ca lichidul sa ramana limpede.

Curatati si spalati legumele. Intr-o oala puneti apa la fiert, sarati si adaugati legumele. Fierbeti timp de 30 minute.

Un sfert de ora inainte ca carnea sa se termine de fiert, incepeti sa preparati sosul. Intr-o oala, puneti la topit untul pe foc domol, adaugati faina si amestecati pana la omogenizare. Adaugati din cand in cand, cate un pic de lichid de fierbere a carnei, lasati sa fiarba minimum 15 minute, obtineti astfel un sos mai gros si legat. La sfarsit adaugati smantana si lasati inca 2 minute sa fiarba, sarati dupa gust.

Puneti carnea strecurata in sos , serviti cu garnitura de legume fierte si presarati paatrunjel tocat. 
Trimiteți un comentariu