marți, 28 aprilie 2009

Chop suey de pui cu piureu de morcovi si cartofi


Pentru 4 persoane :
- 400 g piept de pui taiat in bucati
- 1 lingurita de maizena
- 1 lingura de sos soja
- 1 lingura de otet balsamic
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita de zahar
- 300 g morcovi
- 500 g cartofi
- 50 g unt
- sare

Sosul :
Amestecati intr-un vas 6 linguri de apa + sosul soja + maizena + otetul + uleiul + sare, amestecati bine si adaugati carnea taiata in feliute subtiri pentru a se marina timp de 1 ora.

Piureul de cartofi :
Curatati cartofii si morcovii si puneti sa fiarba separat in apa rece sarata.
Dupa 30 minute, spargeti cartofii in piureu cu 25 g de unt. Apoi, procedati la fel cu morcovii si adaugati un pic unt si de piureu de cartofi pentru consistenta.

Incalziti intr-o cratita uleiul si adaugati carnea si zaharul, prajiti timp de 5-7 minute.

Montare : Pe farfurie puneti in cerc in inox, un strat de carne, un strat de piureu de morcovi si un strat de piureu de cartofi. Apasati un pic intre fiecare strat..
Trimiteți un comentariu