vineri, 24 aprilie 2009

Cartofi pai dietetici - Frites au four


Anul trecut am descoperit o reteta de cartofi pai dietetici, se pregatesc in cuptor cu foarte putina materie grasa. Am incercat aceasta reteta cu mai multe tipuri de cartofi, fainosi sau mai duri. Ii gatesc cu cartofi Binji sau Agatha, acelasi tip de cartofi utilizez pentru piureu. De asemenea am incercat sa-i tai subtiri sau grosi, mai prajiti sau nu, depinde de timpul de coacere in cuptor.
Pentru 4 persoane:
- 1 kg de cartofi ( 6 cartofi mijlocii )
- 1 lingura de ulei
- sare.
Preancalziti cuptorul la temperatura de 200 °.
Curatati cartofii si ii taiati pai, spalatii si uscatii intr-un servetel. Puneti intr-un castron cu 1 lingura de ulei si amestecati bine. Pe o tava de cuptor puneti o foaie de copt, apoi cartofii pai.
Dupa 15 minute in cuptor, scoateti tava, sarati si amestecati bine cartofii si puneti in cuptor pentru inca 15 minute, sant gata de degustat.
Ca sa ramana dietetic, nu ii mancati nici cu ketchup (contine mult zahar) si nici maioneza (contine mult ulei).
Trimiteți un comentariu