joi, 16 aprilie 2009

Spuma de ciocolata - Mousse au chocolat



Dupa ce am testat mai multe retete de spuma de ciocolata, cea mai buna mi s-a  parut cea realisata de Pierre Hermé, pentru ca este lejera ( are numai un galbenus si o lingura de zahar ) si nu este nevoie sa topim ciocolata in bain-marie. Ca si prezentare, cea mai simpla este in pahare cu fructe, fistic, etc. precum si realizarea in straturi de culori diferite.
Ingrediente:
-170 g ciocolata 64% cacao
-8 cl de lapte
- 1 galbenus de ou
- 4 albusuri de ou
-20 g zahar pudra sau 1 lingura
Spargeti ciocolata in bucatele. Fierbeti laptele. In afara focului, adaugati ciocolata in laptele fiert si amestecati cu o lingura de lemn pina cind ciocolata s-a topit. Adaugati galbenusul de ou, amestecati.
Intr-un castron, bateti albusurile de ou cu un mixer, adaugati un pic de sare. Cand incep sa devina o spuma, adaugati  lingura de zahar, continuati sa bateti albusurile pina cind devin ca si zapada.
Puneti o lingura de albus batut in ciocolata si amestecati bine pana cind compozitia devine supla.Apoi ajutati jumatate din albus amestecand foarte delicat si incet pentru a nu sparge albusul.
Varsati spuma intr-un castron sau in pahare individuale. Puneti in frigider minimum 3 ore, daca lasati toata noaptea, spuma este mai buna.

Trimiteți un comentariu