marți, 21 aprilie 2009

Tarta cu praz si branza



Ingrediente :
- 1 aluat pentru tarta sarata ( 250 g faina, 125 g unt moale, 1 galbenus de ou,5 linguri de apa, sare)
- 4 prazuri – numai partea alba
- 100 g de branza ( gruyere )
- 4 oua
- 100 g smantana
- 50 g unt
- piper

Prepararea aluatului :
Diluati sarea in apa. Amestecati faina si untul, apoi adaugati galbenusul de ou si apa sarata. Puneti aluatul la rece timp de 30 – 60 minute, invelit intr-o foie de plastic.
Prepararea tartei : 
Intr-o cratita puneti untul si prazul curatat si taiat in rondele, prajiti timp de 25 minute pe foc domol, fara sa prinda culoare. Sarati si piperati.
Puneti aluatul aplatit cu un rulou, intr-o forma de tarta de 28 cm de diametru, care a fost unsa cu ulei si faina presarata 
Amestecati ouale si smantana, punetile peste prazul prajit si amestecati bine.
Puneti compozitia in forma pe aluat, presarati branza pe toata suprafata.
Coaceti in cuptor timp de 40 minute la o temperatura de 180°C sau termostat 6.
Degustati tarta calduta.
Trimiteți un comentariu