sâmbătă, 22 octombrie 2011

Portocale si clementine confite

Am incercat reteta chefului Anne-Sophie Pic din cartea Retete pentru copii. Este o reteta foarte usoara de realizat, obtinem fructe confite si un sirop de zahar aromat care seamana cu consistenta mierei de albine.

Ingrediente :

- 4 portocale bio

- 4 clementite non tratate dupa recolta

- 2 l apa

- 4 kg zahar



Spalati fructele, puneti intr-o oala cu apa rece pe foc. Dyupa ce incepe apa sa clocoteasca mai lasati la fiert fructele in apa inca 10 minute.

Intr-o alta oala, puneti 2 litri de apa la incalzit cu 2 kg de zahar. Lasati acest sirop pana cand clocoteste, dupa care il retrageti de pe foc.

Taiati fructele in doua, puneti-le in siropul cu zahar si inca 30 minute pe foc domol.

Scoateti fructele din sirop, le puneti la strecurat si intr-un saladier in frigider timp de 24 ore.

In siropul cu apa adaugati jumatate de kg de zahar, incalziti siropul si cand devine fierbiente il puneti peste fructe. Dupa ce siropul s-a racit puneti fructele in sirop la rece.

Repetati aceasta operatie de 4 ori, de fiecare data adaugand o jumatate de kg de zahar in plus.

Fructele confite dupa 4 zile le strecurati, le taiati in felii, le treceti prin zahar cristal, dupa care le puneti pe o placa in frigider sa se usuce si apoi le pastrati intr-o cutie de fier.

Sau daca nu, puneti in borcane sterilizate fructele si completati cu siropul de zahar. Astfel puteti sa le pastrati cateva luni.

Trimiteți un comentariu